Rejseplan
Rejseplan
Vi har i det efterfølgende udarbejdet en rejseplan, sådan som det ser ud, før vi tager af sted. Noget er givet på forhånd, og noget er som vi p.t. forventer det bliver. Alle tidspunkter er lokal tid.

Vi har forudbestilt nogle hotel-overnatninger, men størstedelen af turen kommer til at foregå med camper. Adresserne på de bestilte hoteller samt øvrige adresser kan ses på selvstændige sider.


Der er 8½ eller 9 timers tidsforskel i forhold til Danmark alt efter, hvor i Australien vi er. Du kan tjekke tidsforskellen her:
 http://www.timeticker.com/
Turen som den ser ud hjemmefra

Singapore

Vi forlader Danmark d. 6. januar med kurs mod Singapore. For at bløde det forventede jetlag lidt op har vi valgt at tage 2 nætter i Singapore inden vi rammer landet down-under. Efter en flyvetur på ca. 12 timer forventer vi at være i Singapore mandag den 7. ca. kl. 18.15. (11.15 dk-tid)

Singapore har i mange år satset på at blive verdens indkøbscenter nummer et, og det er stort set lykkedes. Og dertil kommer, at Singapore nok er et af de pæneste og reneste steder, man kan besøge i verden. Et stykke tyggegummipapir smidt på gaden kan nemt medføre rengøringstjeneste eller i grove tilfælde en udvisning. Og dermed kan man indlede, hvad der af mange betegnes som den største indkøbstur i verden. Klimaet er perfekt, gaderne er rene, taxaerne snyder ikke, og priserne er noget man snakker om. Alt virker, vandet kan drikkes og kriminaliteten er lig nul. Her regner vi med at shoppe og evt. se Sentosa Island.

Vi forlader Singapore onsdag den 9. kl. 22.20. (15.20 dk-tid)

 

 

Darwin

Efter en ”kort” flyvetur på knap 5 timer lander vi i Darwin ca. kl. 5.00 torsdag morgen (dk-tid 20.30 onsdag aften). Efter at have gået så grusomt meget igennem med japanske bombeangreb under 2. verdenskrig og senere cyklonen "Tracy", der hærgede store dele af byen, er Darwin i dag en moderne storby og et multikulturelt center. Året rundt er temperaturen over 25°C og stilen tilbagelænet. Her har vi resten af dagen til at slappe af før et par travle dage ude i naturen.

Fredag morgen kl. 7.00 tager vi forhåbentlig på en to dags rundrejse i Kakadu National Park. (Vi har her i julen hørt at der er store oversvømmelser i nord/vest Australien) Vi er tilbage på hotellet ved 20.00 tiden om lørdagen og får lige en enkelt overnatning på hotellet, før vi søndag kl. 7.00 tage på en dagstur i Litchfield National Park. Nationalparken byder på en flot natur med tropisk regnskov og flotte klippeformationer, og ikke mindst med vidunderlige vandfald som Wangi Falls og Florence Falls og små vandhuller der har karakter af swimmingpools. Og der er ingen krokodiller i området, så her er de bedste betingelser for en dukkert i et af vandfaldene.

Vi flyver fra Darwin mandag den 14. januar kl. 6.00 mod Alice Springs.

 

Alice Springs

Vi ankommer til Alice Springs ca. kl. otte om morgenen. Alice Springs ligger lige midt i Australiens røde hjerte. Byen blev grundlagt i 1871 som knudepunkt, da man oprettede telegraflinien mellem Darwin og Adelaide. Byen ligger gemt bag Western MacDonnell Ranges, og har kun 25.000 indbyggere, men er stadig den største by inden for en radius af 1.500 km.

Tirsdag morgen kl. 6.00 tager vi på en tre dags tur rundt i The Red Centre, hvor vi bl.a. skal se Ayers Rock, The Olgas og Kings Canyon.

 

Dag 1

Fra Alice Springs køres via James- og Waterhouse Ranges og de store Salt Pans mod Ayers Rock. Eftermiddagen tilbringes ved The Olgas og Valley of the Winds. The Olgas - eller "Kata Tjuta", som er aboriginal navnet for de store hovedformede klippeformationer der betyder giganternes hoveder. Der returneres til Ayers Rock i tide til at opleve solen gå ned bag Ayers Rock. Den imponerende sten er 348 m høj, 2,4 km lang og 8,8 km i omkreds og 600 mio. år gammel.

 

Dag 2

En af de store oplevelser i Australien er solopgangen ved Ayers Rock. Det er en fantastisk oplevelse at se denne kæmpe klippe skifte farve fra gråsort til strålende rød efterhånden som solen rejser sig på himmelen over ørkenen. Senere fortsætter man med guiden på en tur ved foden af Ayers Rock, hvor man blandt andet finder hulemalerier og fossiler. Efter frokost går turen mod Kings Creek Cattle Station, hvor der overnattes. Kings Creek Cattle Station ligger tæt ved Kings Canyon og er en arbejdende kvægfarm.

 

Dag 3

Man står op med hønsene i outbacken, primært så man når ud til Kings Canyon i tide til at opleve endnu en flot solopgang. Kings Canyon er ubetinget Northern Territory's mest spektakulære kløft med en vegetation, der ikke findes andre steder i hele territoriet. Fra toppen til bunden af kløften er der 300 m.,  og her finder man permanente vandhuller, der blandt andet giver liv til eksotiske palmetræer. Desuden skal vi oplev spændende områder med navne som "Amphitheatre", "The Lost City" og den maleriske "Garden of Eden" samt de fantastiske "North & South Walls". Fra Kings Canyon går turen tilbage til Alice Springs.

 

Vi har så det meste af fredag den 18. januar på egen hånd i Alice Springs inden vi tager flyet til Cairns kl. 16.40

 

Cairns

Vi ankommer til Cairns ca. kl. 19.15. Her bor vi på hotel i et par dage, før vi får Camperen.

Cairns er restauranter, barer, cafeer, shopping ivrige japanere, mangrove mudret havnefront, souvenir butikker og festglade rygsækrejsende. Kort sagt lidt en blandet fornøjelse! Og så ligger det tæt på Great Barrier Reef.

 

Camper tur ”Cairns – Sydney”

Mandag den 21. januar checker vi ud af hotellet i Cairns for at hente den 6 personers autocamper, som skal være vores hjem i de følgende 45 døgn fra Cairns til Sydney.

 

Sydney

Den 5. marts har vi booket et hotelværelse for 4 nætter centralt i Sydney. Vi har nu de næste par dage til at opleve byen, der bedst opleves til fods. Vil man hvile benene napper man bare en af færgerne, der forbinder forstæderne og centrum på kryds og tværs. Sydney skulle værre en af verdens smukkeste storbyer, omgivet af vand og med et klima, der er behageligt året rundt. At der samtidigt er et væld af spændende steder og en ualmindelig god og afslappet stemning skulle ikke gøre oplevelsen mindre.

 

The Rocks bydelen er Sydney og Australiens vugge; her blev de første straffefanger landsat og byen voksede op i dette område på havnen. Lige overfor The Rocks ligger Sydney Opera House, der ubetinget er en af verdens mest fascinerende bygningsværker! En anden af byens store attraktioner er Sydney Harbour Bridge, der indtil operahusets indvielse i 1973 var byens vartegn. Den store stålkonstruktion blev opført som et beskæftigelsesprojekt under depressionen i 30'erne.

Af museer og historiske bygninger med permanente udstillinger kan i flæng nævnes The Art Gallery of New South Wales, der ligger i Domain parken og huser en af de største samlinger af Aboriginal kunst. Hyde Park Barracks i Hyde Park blev bygget i 1819 til straffefangerne, og er i dag indrettet til museum, hvor man får et fint indblik i, hvorledes livet formede sig for

fangerne. Sydney Museum, bygget på ruinerne af den første guvernørbolig, beskriver byens udvikling på en levende måde.

 

Bondi Beach er en af Australiens mest berømte strande. Det er her man finder de veltrænede livreddere med deres karakteristiske badehætter, der holder et vågent øje med de badende og surferne.

 

Sydney Fish Market er beliggende nær Glebe, ikke langt fra Darling Harbour. Her kan man tidlig om morgenen opleve farvestrålende og særprægede fisk blive landet.

 

Sydney har gennem de seneste år placeret sig markant på det gastronomiske verdenskort - byen byder i dag på et meget bredt udvalg af restauranter for enhver smag og pengepung. De mange etniske restauranter er et tydeligt bevis på det multi-etniske samfund byen i dag er, og der er ikke det køkken der ikke kan opdrives i Sydney. Det kan især anbefales at gå efter "Modern Australian" eller Mod-Oz, som australierne selv kalder det med deres sædvanlige forkærlighed for forkortelser. Her er tale om en fusion af det bedste fra de asiatiske og europæiske køkkener tilsat en god portion australsk islæt

 

Camper tur ”Sydney - Adelaide”

Efter fire døgn i Sydney med overnatning i en rigtig seng fortsætter turen atter i Camper. Denne gang har vi 28 døgn til at kører fra Sydney til Adelaide.

 

Farvel Australien

Den 6. april kl. 12.30 flyver vi fra Adelaide til Sydney for at skifte fly til Bangkok. Kl. 17.00 forlader vi så Australien (om ikke andet så for denne gang)!

 

Bangkok

Efter at have fløjet i knap 9,5 timer lander vi i Bangkok 23.15. Så er vi på vej tilbage i tidszonerne, hvordan mon det går?

Vi har valgt et godt hotel, som ligger centralt og skal være en god afslutning på vores rejse.

 

Man fortaber sig nemt i den tropiske bevoksning på Nai Lert Park. Hotellet kan præstere en af de flotteste haver i Bangkok; en grøn oase midt i byen. Der er kort vej til Sukhumvit shoppinggaden og både kanalbåde og skytrain venter få minutters gang fra hotellet.

 

Storbyen, hovedstaden og de mange templers by. Bangkok lokker med sceneskift og tider, der engang var. Nutidens storby fungerer i skæret fra glasindrammede højhuse. Her er biler overalt, eller køretøjer i hvert fald; en højtsvævende jernbane og en moderne metro. Transport betyder alt i den vidtstrakte hovedstad. Godt 30 km på hver led og centrum findes flere steder. Bangkok skal udforskes på gadeplan, på floden og langs kanalerne. Her træder byens puls i karakter, mens templerne tilbyder indre ro og messende munke. Thailands hovedstad har udviklet sig kolossalt de sidste 30 år, og dog bevares stemningen af fortiden. Attraktionerne er mangfoldige, præcis som gadebilledet viser sig at være det.

 

Af attraktioner og udflugter kan i flæng nævnes: En vandretur bag Bangkoks facader, en kanalrundfart der sejler længere ud, tempelturne og meditation, Manohra cruise og kokkeskole, indkøbsfærd fra gadeplan til penthouseniveau, udforsk kanaler og Bangkoks søsterby, Thonburi, på cykel. Det er velkendt, at Bangkoks gader fyldes op med metermål af kopivarer, når solen er gået ned. Langs de velkendte handelsgader, Silom og Sukhumvit, faldbydes efterligninger fra Vuitton og flere af de andre modehuse. Og ligger Armanis skjorter ikke til salg på gaden, kan hundredvis af skræddere sy dem, der ligner.

Så det lyder som en by for Sidse og Rasmus.

 

Hjem, kære hjem

Den 11. april kl. 0.45 forlader vi Bangkok for at flyve over London hjem. Vi lander i London kl. 7.00 og tager videre mod København kl. 10.05. Så efter sammenlagt godt 14 timers flyvning og 3 timers venten i Heathrow lander vi i København fredag den 11. april kl. 12.55 med fly QF3439